• En rimmad skinka ca 3 kg
  • Griljering grund
  • 1 äggula
  • 2 msk av din egen favoritsenap
  • 1 msk sirap eller honung
  • 3 msk ströbröd

Anvisningar till hur du enkelt kokar och griljerar din påskskinka.

Gör såhär

1. Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar.
2. Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker hela skinkan, lägg i eventuella kryddor.
3. Koka upp och sjud sedan under lock tills skinkan har en kärntemperaturen på 70-72°C.
4. Lyft ur skinkan och låt den svalna minst 30 min innan nätet dras bort. Tänk på innertemperaturen stiger ytterligare 2-4 grader efter du tagit upp den (Säkerhetsgränsen för griskött är 72°).
5. För en saftigare skinka kan man låta den kallna i spadet. Ställ den då ute i vinterkylan (om det går), med locket på. Tänk då på att kärntemperaturen stiger ytterligare 4-8 grader.

Griljering

1. Ta bort svål och nät från den färdiga skinkan.
2. Blanda samman äggula, senap och honung.
3. Bred sedan blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
4. Griljera skinkan mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min tills skinkan fått fin färg.

Från webbutiken Lyckasmedmat.se

Pepparkaksform Hjullastare

Baka lite roligare pepparkakor med utstickare från Städter.

Magnetisk kryddställning

En magnetisk kryddhylla med burkar i rostfritt stål från Kitchen Craft.

1 Star2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta!
Loading...Loading...